Tie Dye

Tie dye is terug van weggeweest! Iedereen kent deze trend wel. Je associeert een kledingstuk met tie dye-patronen direct met vrolijkheid, festivals en feestjes en buiten zijn! Het goede nieuws: een kledingstuk is heel gemakkelijk zelf te tie dyen. Probeer het een keer! Lees meer

0 resultaten
0 resultaten
Reset


Kleur

Bekijk alles

 Wat is tie dying? 

Tie dye is een speciale techniek waarmee je kledingstukken, maar ook andere stukken textiel, op een specifieke manier verft. Dit doe je door allereerst het kledingstuk op een specifieke manier vast te knopen. Je draait, wringt en knoopt bijvoorbeeld een t-shirt tot een wokkel en zet deze vast met meerdere elastiekjes. Dat klinkt misschien wat gek, maar gelukkig krijg je er bij de Crafts&Co-producten altijd een inspiratie/instructieboekje bij met voorbeeldpatronen. Eenmaal vastgezet kan het tie dyen beginnen. Je vult de verfflesjes met water en schudt goed, zodat de verf gemakkelijk aan te brengen is. Je zet het kledingstuk volledig in de verf en wikkelt het in plastic folie. Na 6 tot 8 verwijder je het folie, spoel je de verf uit en stop je het kledingstuk in de wasmachine. Het resultaat is daarna direct zichtbaar, hallo uniek zelfgemaakt shirt! 

Kunnen kledingstukken met tie dye in de gewone was? 

Het is verstandig om een kledingstuk na het tie dyen eerst nog even een paar keer apart te wassen. De verf is uiteraard permanent, en als de kleurstof op andere kledingstukken komt, gaat het er niet meer af. De kans is ook aannemelijk dat de verf nog ietsje afgeeft tijdens de eerste paar wasbeurten. Dus eerst even apart wassen, daarna is de kust veilig en kun je je vrolijke tie dye kleding gerust bij de normale bonte was gooien. 

Handige tips voor tie dying 

Zoals gezegd: de tie dye-verf kan hardnekkig zijn. Als je ermee aan de slag gaat, zorg dan dus dat je de ondergrond waarop je werkt goed bedekt met folie, een oude handdoek of iets anders dat daarna weggegooid kan worden. Je wilt echt geen tie dye-verf op je tafel of houten vloer. Ook handig om te weten: je kunt zelf een beetje spelen met de verf om de intensiteit van de kleuren te veranderen. Ten eerste natuurlijk door meer of minder verf aan te brengen, maar ook door wat pigment uit het flesje verf te halen en iets meer water toe te voegen. 

FeedbackCompany
9,0
1167 beoordelingen

Wij staan altijd voor je klaar

Heb je een vraag over één van onze producten of over je bestelling? Ons team staat klaar om al je vragen te beantwoorden.

Openingstijden

Onze klantenservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:30

Openingstijden

De laatste blogberichten

Tie dye terug van weggeweest: jouw guide voor tie dye creaties

Het leuke aan tie dye is dat je je creativiteit compleet zelf in de hand hebt. Daar houden we van bij Crafts & Co. Wil je aan de slag met tie dye? Lees onze tips en we wensen je veel plezier!

Wij worden beoordeeld met een 9,0!

FeedbackCompany
9,0
1167 beoordelingen
Openingstijden 9,0

Leon Huijs

10,0

"Goed en snelle levering klopt allemaal "

Leon Huijs - 16-08-2022

AM van de Ridder

10,0

"Goed product, snelle service"

AM van de Ridder - 16-08-2022

Hallo, kunnen wij je ergens bij helpen? Je kan via (web)-whatsapp ons een bericht sturen. Wil je liever iemand telefonisch spreken? Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 op + 31 20 2614883.