Puzzelen

Weinig dingen die zo rustgevend zijn als puzzelen. Een enkeling heeft er misschien het geduld niet voor, maar als je er even voor gaat zitten, kun je je hoofd helemaal leegmaken door te puzzelen. Wij zijn er bij Crafts&Co ook dol op. Lees meer

0 resultaten
0 resultaten
Reset


Welke verschillende soorten puzzels zijn er?

Dat zijn er eigenlijk te veel om op te noemen. Kruiswoordpuzzels, blokkenpuzzels, sudoku’s, woordzoekers… En dan hebben we het nog niet eens over legpuzzels. Die laatste is nog steeds de eerste waar veel mensen aan denken bij het woord puzzel. Waar je bij de puzzels uit puzzelboekjes je hersenen flink moet laten kraken, kun je je verstand bij een legpuzzel juist even op nul zetten. En ook binnen de legpuzzels heb je weer tal van varianten. Verschillende afbeeldingen, verschillende grootten, verschillende materialen… En je kunt het jezelf zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt. Wil je even een makkelijke uitdaging, dan kies je voor een puzzel met 1000 stukjes. Wil je echt voor het moeilijkere werk gaan, dan zijn er puzzels tot zelfs wel 50.000 stukjes!

Waarom is puzzelen goed voor je?

Door te puzzelen, kun je echt even je hoofd leegmaken. Het sorteren van de stukjes op kleur, het turen naar de afbeelding, het zoeken van het juiste stukje en het leggen van de stukjes maakt dat je volledig gefocust bent op je werk. Er is op dat moment even geen ruimte voor sores op werk, zorgen om het huishouden of andere gedachten die stress veroorzaken. Bovendien is het heel goed om een aanzienlijk deel van de dag even niet met een scherm bezig te zijn. Door de puzzelen geef je je ogen even rust. Als je de hele dag naar je computerscherm staart voor je werk, is dat een welkome afwisseling. Ogen worden namelijk al gauw ‘lui’ van het blauwe licht van het scherm.

Voor wie is puzzelen geschikt?

Het mooie van puzzelen als hobby: iedereen kan het doen! Of je nu jong bent of oud, beginner of ervaren puzzelaar: er is altijd wel een geschikte puzzel te vinden. Het is natuurlijk niet zo dat het puzzelen op iedereen hetzelfde rustgevende effect heeft, maar het is in elk geval het proberen waard.

FeedbackCompany
9,0
1060 beoordelingen

Wij staan altijd voor je klaar

Heb je een vraag over één van onze producten of over je bestelling? Ons team staat klaar om al je vragen te beantwoorden.

Openingstijden

We zijn dagelijks geopend van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:30

Openingstijden

Wij worden beoordeeld met een 9,0!

FeedbackCompany
9,0
1060 beoordelingen
Openingstijden 9,0

Klaartje Sels

10,0

"Snelle leveringUitstekend product zoals verwacht"

Klaartje Sels - 04-07-2022

Diana Spieker

10,0

"Eerlijke prijzen, snel en netjes geleverd! "

Diana Spieker - 03-07-2022

Hallo, kunnen wij je ergens bij helpen? Je kan via (web)-whatsapp ons een bericht sturen. Wil je liever iemand telefonisch spreken? Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 op + 31 20 2614883.