Miniaturen & Modelbouw

Een van de bekendere hobby’s is het maken van miniaturen of modelbouw. Het populairste voorbeeld daarvan: modeltreintjes. Wie kent ze niet? De uiterst gedetailleerde treinen, bijbehorende spoorbaan die je zo groot maakt als je zelf wilt en talloze accessoires waarmee je zo ver kunt gaan als je zelf wilt. We houden ervan bij Crafts & Co! Lees meer

0 resultaten
0 resultaten
Reset


Op welke schaal worden de meeste miniaturen gebouwd?

De meest gangbare maten voor miniaturen zijn 1 op 12 en 1 op 24. Dat betekent niet dat er verder geen andere schalen zijn: die zijn er namelijk in grote getalen. Van 1 op 8 tot op 1 op 87: alles is mogelijk. Hoe kleiner de schaal, hoe bijzonderder het is hoe bepaalde details zijn aangebracht aan miniatuurmodellen. Je kunt je voorstellen dat het nogal een precisieklusje is om de vetertjes van een pop aan te brengen op miniatuurschaal, of om de ventieldop van een modelauto precies zo na te maken zoals hij er in het echt uit ziet. Dat is voor veel verzamelaars van miniaturen nu ook net de charme van deze hobby.

Waarom is het verzamelen van miniaturen zo leuk?

Bij het verzamelen van miniaturen, ontstaat een heel nieuwe wereld. De soorten miniaturen die je kunt verzamelen, lopen enorm uiteen. Wilde dieren op schaal, vliegtuigmodellen, treinen, hele kerstdorpen: je kunt het zo gek niet bedenken, of ze zijn in mini-versie nagemaakt. Het leukste eraan is ook gelijk het meest ‘riskante’: omdat er zo veel verschillende varianten zijn, raak je eigenlijk nooit uitverzameld! Het is een sport om de miniaturen tot een mooi geheel te brengen en ze mooi op te stellen. In een vitrinekast bijvoorbeeld, of op een speciaal plateau.

Wat maakt modelbouw zo leuk?

Miniaturen die je zo in de winkel koopt zijn al geweldig, maar het geeft voor veel mensen nóg meer voldoening om schaalmodellen zelf te maken. Het vereist opperste concentratie en veel precisie om alles precies zo te krijgen als je het wilt, maar dat is ook het leuke eraan. Je begint echt aan een project en moet er vol voor gaan! Het resultaat mag er dan ook absoluut zijn, zeker als je een hele collectie bij elkaar maakt.

FeedbackCompany
9,1
827 beoordelingen

Wij staan altijd voor je klaar

Heb je een vraag over één van onze producten of over je bestelling? Ons team staat klaar om al je vragen te beantwoorden.

Openingstijden

We zijn dagelijks geopend van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:30

Openingstijden

Wij worden beoordeeld met een 9,1!

FeedbackCompany
9,1
827 beoordelingen
Openingstijden 9,1

Beatrix Bölke

9,0

"3d Stift"

Beatrix Bölke - 28-11-2021

Nelie Visser

8,0

"Prima"

Nelie Visser - 28-11-2021

Hallo, kunnen wij je ergens bij helpen? Je kan via (web)-whatsapp ons een bericht sturen. Wil je liever iemand telefonisch spreken? Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 op 020 – 261 4883.