Textiel DIY

Denk je net een unieke aankoop te hebben gedaan, die ene broek die echt voor jou lijkt gemaakt… Zie je er vervolgens het halve dorp ermee lopen. Toch niet zo uniek als je dacht, dus. Nou is het, als je je kleding bij de bekendere winkels in Nederland koopt, sowieso al een uitdaging om écht uniek in je soort te zijn. Wie op zoek is naar een originele creatie waarvan je zeker weet dat niemand anders hem heeft, pakt het anders aan. Maak je eigen kleding! Lees meer

0 resultaten
0 resultaten
Reset


Kleur

Bekijk alles

Beginnen met DIY textiel-projecten

Ga je zelf aan de slag met textiel en verf? Dan is het in eerste instantie het meest voor de hand liggend dat je een klein kledingstuk gaat versieren. Een T-shirt bijvoorbeeld, dat je voor een paar euro op de kop hebt getikt en waarop je je zonder schuldgevoel kunt uitleven. Zeker als je net begint en nog geen ervaring hebt met textiel DIY, is het handig om eerst even goed te oefenen. Het kan namelijk best een uitdaging zijn om precies het effect te bereiken dat je voor ogen had. Je doet er dus goed aan om niet direct je duurste broek in de verf te dompelen, of luxe hotelbeddengoed van een nieuw kleurtje te voorzien. Eerst uittesten, daarna ben je klaar voor het echte werk.

Verschillende technieken voor het verven van textiel

Ben je je witte beddengoed zat? Dan kun je rigoureus te werk gaan en het hele stuk stof in een effen kleur verven. Hiervoor heb je textielverf nodig. Voor dit soort grotere projecten bestaat textielverf die je in de wasmachine kunt stoppen. Dit zijn tabletten of poeders die je ‘was’ na een wasbeurt in de gewenste kleur hebben omgetoverd. Wil je liever patronen op je kleding, kussenhoezen of andere kleinere stukken stof verven? Dan zijn de Crafts & Co Tie Dye producten alles wat je zoekt. Met deze verf kun je uit de losse pols aan de slag, maar je kunt ook met sjablonen werken.

Welke stoffen kun je verven met textielverf?

Alle natuurlijke stoffen zijn geschikt om thuis te verven. Denk hierbij aan kledingstukken en andere voorwerpen vgemaakt van 100% katoen, rayon of zijde. Ook gemengde stoffen zijn meestal geschikt voor textiel DIY-projecten. Voorbeelden hiervan zijn polystermixen en bijvoorbeeld een broek van zijde/linnenmix. Synthetische stoffen zijn niet geschikt voor textiel DIY.

FeedbackCompany
9,0
978 beoordelingen

Wij staan altijd voor je klaar

Heb je een vraag over één van onze producten of over je bestelling? Ons team staat klaar om al je vragen te beantwoorden.

Openingstijden

We zijn dagelijks geopend van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:30

Openingstijden

De laatste blogberichten

Tie dye terug van weggeweest: jouw guide voor tie dye creaties

Het leuke aan tie dye is dat je je creativiteit compleet zelf in de hand hebt. Daar houden we van bij Crafts & Co. Wil je aan de slag met tie dye? Lees onze tips en we wensen je veel plezier!

Wij worden beoordeeld met een 9,0!

FeedbackCompany
9,0
978 beoordelingen
Openingstijden 9,0

Bente Van Leeuwen

10,0

"Goed positief"

Bente Van Leeuwen - 13-05-2022

Annemieke Boeijen

9,0

"Snelle levering "

Annemieke Boeijen - 13-05-2022

Hallo, kunnen wij je ergens bij helpen? Je kan via (web)-whatsapp ons een bericht sturen. Wil je liever iemand telefonisch spreken? Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 op + 31 20 2614883.